Denna Exchange News kom till dig av OKCoin, vår föredragna Exchange Partner.

Den ständigt efterlängtade altsäsongen – en gemensam benämning för att pumpa marknaderna för altcoin – har kommit tidigare än väntat, om vissa analytiker ska tro.

Ledande av pumpen är DOGE , det självutformade meme-myntet som används av Shiba Inu-hundar, med vinster på över 20 procent den 6 juni. Överspänningen tillskrivs en viral TikTok-video som verkar popularisera DOGE till miljoner användare på appen.

DOGE kommer på TikTok, den kontroversiella videodelningsapplikationen som nyligen förbjöds i Indien och Hong Kong

#dogecointiktokchallege är en trendig hashtagg i Bitcoin Trader -ägda applikationen. Den första sådana videon, tillgänglig här , har samlat nästan 500 000 visningar i skrivande stund.

Mode operandi är enkel. Köp DOGE tills den når $ 1 (myntet handlas till 0,002 $ vid presstid). Om 800 miljoner TikTok-användare gör samma sak kommer investeringen att vara värd över 10 000 dollar.

Utan stödjande tekniska eller grundläggande faktorer bakom överspänningen är det allt annat än ett pump- och dumpningssystem . Hashtaggen användes först av TikTok-användaren “jamesg97,” som inte är blyg från sina avsikter:

”Låt oss alla bli rika! Dogecoin är praktiskt taget värdelös. Det finns 800 miljoner TikTok-användare när den når 1 dollar, du har 10 000 dollar. Berätta för alla att du känner. ”

Och det verkar fungera hittills. DOGE är upp över 20 procent vid tidpunkten, vilket gör att flera kan tweeta i frågan:

Analytiker kallar en altsäsong

Skämt från varandra, vissa analytiker och handlare tror att pumpen markerar början på den ständigt väntade altsäsongen.

Blockfyre blyanalytiker @ Pentosh1 sa att Bitcoin dominans bröt en kritisk treårig nedström, en som antagligen markerade slutet på en baisseartad period.

Enligt CryptoSlate marknadsdata är Bitcoin dominans på 63 procent, en minskning med 5 procent från förra veckans 67 procent nivå.

Analys av topp-50 altcoins har digitala symboler ökat mellan 1-15 procent. DeFi-token Aave och blockchain agnostiskt protokoll Chainlink visade vardera 15 procent. Den sistnämnda orakelnätverket distribuerades denna vecka på ett rikstäckande blockchain-projekt i Kina, men LINK har inte något i det.

I grund och botten har de flesta under 100 rankade altcoin-projekten inte genomförts för globala målgrupper, har ingen fungerande applikation eller har inte sett någon meningsfull aktivitet för att motivera en pump.

Men eftersom krypto var före 2018 under den historiska tjurkörningen, kunde marknaden katalyseras av shilling och TikTok-videor ensam. Det finns ingen som kan stoppa det.

By admin